Professoren in de Theaterarena

Maak kennis met de ‘Flexibele chip waarop levende hartcellen echt kunnen kloppen.’
Deze editie van ‘Professoren in de theaterarena’ staat geheel in het teken van organ-on-a-chip. Ongaan- en ziektemodellen op chips zijn microapparaatjes uitgerust met mechanische, elektrische en optische sensoren en actuatoren en voorzien van microkanaaltjes voor het laten groeien van orgaanweefsel onder micro fysiologische omstandigheden. De chips bootsen de functies, dynamiek en opbouw van menselijke organen na. Dit soort chips kan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en behandelingen van ziekten enorm versnellen. En uiteindelijk leiden tot een behandeling op maat voor iedere patiënt. Nederland is flink op weg om een wereldspeler te worden op dit gebied.

De sprekers:
• Prof.dr.ir. Ronald Dekker, ECTM, Department of Micorelectronics TU Delft
• Dr. Regina Luttge, Department of Mechanical Engineering, micro & nano engineering TU Eindhoven
• Ir. Berend van Meer, promovendus organ-on-chip in het laboratorium van Prof. dr. Christine Mummery in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Een avond waarop niets vaststaat en van alles kan gebeuren
Van CRISPR-Cas, de bionische mens tot wat we moeten doen met de klimaatproblematiek. ‘Professoren in de theaterarena’ zit bovenop thema’s die ertoe doen. De onderwerpen worden van verschillende kanten belicht, vanuit de harde wetenschap en/of maatschappelijke en ethische kant. Drie spraakmakende hoogleraren geven in een intieme setting een mini-college en gaan vervolgens met elkaar en u in debat. De host van de avond is René M. Broeders; theatermaker met een grote passie en liefde voor de wetenschap.

Visit the location's website here.