Tegenlicht Meet-Up: TTIP – Recht van de Sterkste

Het voorgenomen vrijhandelsverdrag tussen de VS en Europa (TTIP) leidt tot zorgen over het Europese zelfbeschikkingsrecht. Meest omstreden onderdeel van TTIP is ISDS, het ‘investor state dispute settlement’. ISDS geeft bedrijven de mogelijkheid om overheden aan te klagen wanneer die hun investeringen schaden. Dat stelt multinationals in staat om democratisch genomen besluiten en bestaande nationale rechtspraak te omzeilen. Zijn claimbeluste investeringsadvocaten een bescherming van onze handelsbelangen of een bedreiging voor onze democratie?

In de uitzending ‘TTIP – Recht van de sterkste’ gaat VPRO Tegenlicht op onderzoek uit. Aan de hand van fragmenten uit de uitzending praten we er samen met speciale gasten over door bij Lijm & Cultuur. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Fossil Free TU Delft en Studium Generale.

De avond wordt in goede banen geleid door Gjalt Annega van Fossil Free. Onder de gasten o.a. tweede kamerlid en oud-wethouder van Delft en Rotterdam, Rik Grashoff.

Je kunt de uitzending vooraf nog bij Lijm & Cultuur met elkaar bekijken als je wilt. Ook kun je vooraf borrelen en/of dineren bij Experiment Delft. Ze serveren er verschillende gerechtjes zodat je een eigen menu kunt samenstellen, maar bijvoorbeeld ook een dagschotel van €10.

19:30 Vertoning uitzending
20:30 Aanvang Meet Up
Toegang gratis

Visit the location's website here.