Van Leeuwenhoeklezing: Cybercrime – Hoe uw computer geld verdient voor criminelen

Recording: Van Leeuwenhoeklezing: Cybercrime – Hoe uw computer geld verdient voor criminelen

Hoe uw computer geld verdient voor criminelen

Overal om ons heen worden computers, telefoons, webcams, thermostaten en zelfs zonnepanelen gehackt. Wat moeten criminelen met al die dingen? Hoe verdienen ze geld met de computers van gewone burgers? Waarom stuurt Prins Abdullah uit Congo u al jaren berichten in opvallend raar Nederlands waarin hij uw hulp vraagt voor het overmaken van honderden miljoenen euros? Trapt daar ooit iemand in?

Tijdens de lezing wordt de sluier opgelicht van de ondergrondse economie van cybercriminelen. Alles wat u altijd al heeft willen weten over cybercrime maar niet durfde te vragen, kunt u nu voorleggen aan Michel van Eeten. Daarnaast zal hij presenteren hoe zijn team aan de TU Delft metingen doet naar de verspreiding van cybercrime op het internet en welke tegenmaatregelen het meest effectief zijn.

Van Leeuwenhoeklezing – Technologie is overal

De Van Leeuwenhoeklezing is voor iedereen die meer wil weten over technologie en de TU Delft. Van kijkoperatie tot spoortunnel, van windmolen tot satelliet, technologie is overal. Bij de TU Delft onderzoeken, bedenken en ontwerpen we technologie. Zo beïnvloeden we ook uw dagelijks leven. Wilt u daar meer van weten?

Zondag 25 september 2016, 11.00-12.00 uur in het Science Centre TU Delft aan de Mijnbouwstraat 120. Toegang gratis. Als u na afloop van de lezing een bezoek wilt brengen aan het Science Centre, krijgt u korting op uw entreebewijs.

Visit the location's website here.