Van Leeuwenhoeklezing: Geld verdienen met niets doen

Recording: Van Leeuwenhoeklezing: Geld verdienen met niets doen

Van Leeuwenhoeklezing – Technologie is overal

De Van Leeuwenhoeklezing is voor iedereen die meer wil weten over technologie en de TU Delft. Van kijkoperatie tot spoortunnel, van windmolen tot satelliet, technologie is overal. Bij de TU Delft onderzoeken, bedenken en ontwerpen we technologie. Zo beïnvloeden we ook uw dagelijks leven. Wilt u daar meer van weten?

Zondag 28 juni 2015, 11.00-12.00 uur in het Science Centre TU Delft aan de Mijnbouwstraat 120. Toegang gratis. Als u na afloop van de lezing een bezoek wilt brengen aan het Science Centre, krijgt u korting op uw entreebewijs.

Geld verdienen met niets doen

We lijken bezeten van innovatie en verandering. Nieuw is goed en het allernieuwste nog beter. Slechts door steeds nieuwe dingen te bedenken en vernieuwende technologieën te ontwikkelen, houden we de concurrentie op afstand, zo klinkt het om ons heen. In de praktijk ligt dat allemaal net wat anders. Vaak houden we helemaal niet van verandering en de succesvolste producten zijn ontstaan door letterlijk niets te doen. Timo de Rijk laat aan de hand van de geschiedenis van beroemde producten als de spijkerbroek, de fiets en het Chinees restaurant zien hoe juist een voortdurende herhaling van het bekende tot veel succes heeft geleid.

Timo de Rijk is hoogleraar Design, Culture & Society aan de TU Delft en de Universiteit Leiden.

Visit the location's website here.